BUREAU JONG

INFO VOOR BASISSCHOOLKINDEREN

 

Hoi! Wij zijn Susanne en Ans van Bureau Jong. Wij weten veel over scheiden en alles wat daarbij komt kijken. Een scheiding is voor bijna elk kind een verdrietige en verwarrende periode.

 

Jij hebt niet voor de scheiding gekozen, maar je zit er wel middenin

 

Nee, wij kunnen er niet voor zorgen dat jouw ouders weer bij elkaar komen. Ja, we kunnen en willen jou wel extra aandacht geven in deze moeilijke periode. In een groep met ongeveer 7 andere kinderen, die net zoals jij gescheiden ouders hebben, gaan we praten over de scheiding. Ook gaan we samen tekenen, schilderen, filmpjes en muziek maken, rollenspellen doen, brieven schrijven en nog veel meer. Allemaal bedoeld om jou te kunnen laten vertellen wat je voelt of denkt nu je ouders gescheiden zijn. Je zult al snel merken dat je niet de enige bent die zich soms verdrietig, boos, bang of onzeker voelt. Of misschien voel je wel helemaal niks, weet je niet wat je vindt of voelt. Of misschien wil je er vooral zo weinig mogelijk last van hebben. Dat is allemaal niet raar. Maar het is echt waar: praten over de scheiding helpt!

 

 

Veilige plek

De meeste kinderen vinden het spannend of moeilijk om over de scheiding te praten. Daarom spreken we met alle kinderen in de groep af: wat we in de groep bespreken, vertellen we niet aan kinderen buiten de groep. Je eigen verhaal mag je natuurlijk wel met vriendjes, vriendinnetjes, je ouders of andere volwassenen om je heen bespreken.

 

Zo ziet ons programma eruit:

 

Gedurende 7 aansluitende weken is er een praat- en speelgroep van ongeveer een uur. In een groep zit je samen met kinderen van jouw school. We spreken af bij jou op school, bijvoorbeeld in de gymzaal of een klaslokaal.

 

Tijdens de schoolvakanties is er geen bijeenkomst, dan ben je gewoon vrij.

 

We leggen ook aan je ouders uit wat we gaan doen. Dit kan tijdens een ouderavond of bijvoorbeeld ook via de mail. Hier leggen we dan aan je ouders uit welke activiteiten en spellen we met jullie gaan doen. Na de laatste bijeenkomst laten we je ouders ook heel algemeen weten hoe het is gegaan en waar we met de groep over gesproken hebben. We vinden het belangrijk dat je weet dat we nooit persoonlijke dingen aan je ouders doorvertellen. Behalve als wij ons erg grote zorgen om je maken, dan zullen we dat altijd tegen jou zeggen. Daarna gaan we ook tegen je ouders zeggen dat we ons zorgen maken.

 

 

Individuele gesprekken

Als jij het fijner vindt om in je eentje te praten met Susanne of Ans, dan kan dat ook. Hierover maken we dan met jou en je ouders afspraken. We zullen dan niet alleen gesprekken hebben samen, maar ook tekeningen maken en spellen doen. Dit zijn 5 gesprekken en deze zijn op kantoor van Bureau Jong.

 

Voordat je kunt deelnemen, moeten allebei je ouders hier toestemming voor geven.

 

Heb je nog vragen? Bel, app of mail ons gerust! Rare vragen bestaan niet.

“Het maakt niet uit of je binnen de lijntjes of buiten de lijntjes kleurt, als het maar jouw tekening wordt”

CONTACT MET

BUREAU JONG

 

Heb je vragen, vul hieronder het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op. Of bel ons op een van beide nummers:

 

Formulier verzenden...

Er is een fout opgetreden in de server.

Formulier ontvangen.

Deel deze pagina

Ontwerp en realisatie: M\V United

BUREAU JONG

INFO VOOR

BASISSCHOOL-

KINDEREN

 

Hoi! Wij zijn Susanne en Ans van Bureau Jong. Wij weten veel over scheiden en alles wat daarbij komt kijken. Een scheiding is voor bijna elk kind een verdrietige en verwarrende periode. Jij hebt niet voor de scheiding gekozen, maar je zit er wel middenin.